Դդումի օգտակար հատկությունները
ЛАЙФԳիտնականները պնդում են, որ մարդիկ դդում օգտագործում են հատկապես աշնանը: Նրանք նաև զգուշացնում են, որ այն մարդիկ, ովքեր ունեն ստամոքսի խոց, տասներկումատնյա աղիքի կամ գաստրիտի հետ կապված խնդիրներ, ավելի լավ է խուսափել դրանից:

Այն օգնում է բարձրացնել դիմադրողականությունը, ազատվել ավելորդ կիլոգրամներից, պաշտպանել օրգանիզմը ուռուցքներից: Դդումը պայքարում է նաև հարբուխի դեմ:
Մասնագետները պնդում են, որ դդումն օգնում է կանխել անգինայի և ֆարինգիտի զարգացումը: Այն հիանալի միջոց է խոլեսթերինի մակարդակի նվազեցման համար: Դրանում առկա պրովիտամին A-ն բարելավում է արյան շրջանառությունը՝ կանխելով թրոմբների ձեւավորումը:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:
1
Почему Арман Татоян не участвовал в слушаниях по делу политзаключённых? «Паст»
2
Где искать следы отмывания денег? «Паст»
3
Просто решили не возбуждать уголовное производство — и… всё. «Паст»
4
Отныне не «спонтанно», а организованно. «Паст».
5
Пашинян: Вопрос Нагорного Карабаха был решен в 1996 г, просто никто нам об этом не говорил



