Վարսակաձավարը հզոր միջոց է դիաբետի դեմ պայքարում
ФОТОԲժիշկ-գիտնականները պնդում են, որ վարսակաձավարով նախաճաշելը նվազեցնում է դիաբետի զարգացման հավանականությունը:

Նրանք պնդում են, որ վարսակաձավարը պարունակում է բջջանյութ, իսկ բջջանյութի օգտագործումը կապված է երկրորդ տիպի դիաբետի զարգացման կանխարգելման հետ: Բջջանյութն օգնում է նաեւ պահպանել նորմալ քաշը:

Հետազոտության ընթացքում գիտնականները պարզել են, որ այն մարդիկ, ովքեր ավելի շատ բջջանյութ են ստանում սննդի հետ (26 գրամից ավել) դիաբետի զարգացման հավանականությունը նվազում է 18 %-ով՝ 19 գրամ բջջանյութից ոչ ավելի օգտագործողների համեմատ:

Գիտնականների խոսքով, հենց վարսակաձավարում պարունակվող բջջանյութն այս արդյունավետությունն ունի, իսկ մրգերում պարունակվող բջջանյութերը նման ազդեցություն չունեն:
Նյութն հրապարակման պատրաստեց Past.am-ը:
1
Почему бывший министр обороны «заговорил сейчас»? «Паст».
2
Отныне не «спонтанно», а организованно. «Паст».
3
Пашинян: Вопрос Нагорного Карабаха был решен в 1996 г, просто никто нам об этом не говорил
4
В Ереване прошёл образовательный марафон «ЕАЭС: интеграция и возможности»
5
Безопасная авантюра без «парашюта». «Паст»



