Խնձորը մարսողության կարգավորման դարման
ФОТОԽնձորն իր մեջ այնպիսի նյութեր է պարունակում, որոնք կարգավորում են աղիների և լյարդի գործունեությունը։ Նման եզրակացության են հանգել գիտնականները:
Կատարված հետազոտության համաձայն՝ խնձորի պարբերաբար օգտագործումը կարող է կարգավորել աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքը, ազատել փորկապությունից, լավացնել ախորժակը և նվազեցնել լեղապարկի քարային հիվանդությունները:

Խնձորում պարունակվող քլորոգենային թթուն կարգավորում է լյարդի աշխատանքը։ Գինու, կիտրոնի և խնձորի թթուները դադարեցնում են փտման գործընթացն աղիներում, իսկ պեկտինն օրգանիզմից դուրս է բերում ծանր մետաղներն ու թունավոր նյութերը:

Մասնագետները խորհուրդ են տալիս առավոտյան` ուտելուց 20 րոպե առաջ, 1-2 խնձոր ուտել կամ ըմպել խնձորի թարմ քամած հյութ:
Նյութը հրապարկման պատրաստեց Past.am-ը:
1
Почему бывший министр обороны «заговорил сейчас»? «Паст».
2
Отныне не «спонтанно», а организованно. «Паст».
3
Пашинян: Вопрос Нагорного Карабаха был решен в 1996 г, просто никто нам об этом не говорил
4
В Ереване прошёл образовательный марафон «ЕАЭС: интеграция и возможности»
5
Безопасная авантюра без «парашюта». «Паст»



