Ինչպես լվանալ բանջարեղեններն ու մրգերը, որպեսզի դուրս գան վտանգավոր քիմիկատները
ЛАЙФԴժվար է պատկերացնել ժամանակակից տնտեսությունը՝ առանց քիմիկատների օգտագործման։ Mirkrasoty.life կայքը գրում է, որ դրանք պաշտպանում են բույսերը վնասատուներից և հիվանդություններից։ Միևնույն ժամանակ պեստիցիդները վտանգավոր են մարդու օրգանիզմի համար։ Պեստիցիդները կուտակվում են պտղի վերին հատվածում և հազվադեպ են թափանցում ներս։ Այդ պատճառով էլ քիմիկատները կարելի է լվանալ՝ օգտագործելով այս մեթոդը, որը կօգնի ազատվել 98 տոկոս քիմիկատներից։
- Քացախը խառնեք ջրի հետ 1։3 հարաբերակցությամբ։
- Բանջարեղենն ու միրգը դրեք ջրի մեջ և թողեք 5-10 րոպե։
- Հոսող ջրի տակ լվացեք միրգն ու բանջարեղենը։
Եթե ձեռքի տակ քացախ չկա, այն կարող եք փոխարինել 1 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութով և 2 ճաշի գդալ սննդային սոդայով՝ այն խառնելով մեկ բաժակ ջրի հետ։
Նյութը հրապարակման պատրաստեց 168.am-ը
1
Почему бывший министр обороны «заговорил сейчас»? «Паст».
2
Отныне не «спонтанно», а организованно. «Паст».
3
Пашинян: Вопрос Нагорного Карабаха был решен в 1996 г, просто никто нам об этом не говорил
4
В Ереване прошёл образовательный марафон «ЕАЭС: интеграция и возможности»
5
Цена серебра обновила рекорд - $57,86 за унцию



