Oրվա բաղադրատոմս . Շոկոլադե տորթ-պաղպաղակ
ФОТОԲաղադրիչներ
- պաղպաղակ - 500 գր
- թխվածքաբլիթ - 200 գր (շոկոլադե)
- կարագ - 50-70 գր
- նուշ - ըստ ճաշակի (կամ պնդուկ)
- Ջնարակի համար՝
- կակաո - 100 գր (կամ շոկոլադ)
- խտացրած կաթ - 100 գր
- շաքարավազ - 1 ճ/գդ
- վանիլին - 2 պտղունց
- կարագ - 1 ճ/գդ
Պատրաստման եղանակ
- Թխվածքաբլիթները բլենդերով մանրացնում ենք: Կարագը հալեցնում ենք, լցնում թխվածքաբլիթների վրա և խառնում ենք:
Զանգվածը լցնում ենք ձևամանի մեջ, ձեռքերով տարածում և 20 րոպեով տեղափոխում սառնարան:
- Լցնում ենք պաղպաղակն ու հավասարեցնում: 2-4 ժամով տեղափոխում ենք սառցախցիկ:

- Պատրաստում ենք ջնարակը: Կակաոն, շաքարավազը խառնում ենք, ավելացնում խտացրած կաթը: Դնում ենք կրակին և անընդհատ խառնելով՝ ավելացնում կարագն ու վանիլինը: Ջնարակը լցնում ենք պաղպաղակի վրա և տարածում: Կրկին 30-40 րոպեով տեղափոխում ենք սառցախցիկ:

- Մատուցելուց առաջ պաղպաղակի վրա մանրացրած նուշ կամ պնդուկ ենք լցնում:

- Ահա և վերջ:

1
Почему бывший министр обороны «заговорил сейчас»? «Паст».
2
Отныне не «спонтанно», а организованно. «Паст».
3
Пашинян: Вопрос Нагорного Карабаха был решен в 1996 г, просто никто нам об этом не говорил
4
В Ереване прошёл образовательный марафон «ЕАЭС: интеграция и возможности»
5
Цена серебра обновила рекорд - $57,86 за унцию



