Խտացրած կաթի հնարավոր վնասները
ЛАЙФPast.am-ը ձեր ուշադրությանն է ներկայացնում խտացրած կաթի հնարավոր վնասները.
Փորձագետները ուսումնասիրությունների արդյունքում բացահայտել են, որ խտացրած կաթը դադարել է օգտակար լինելուց և նույնիսկ վնասակար է:
Փորձագետները պարզել են, որ վերջին հինգ տարում խտացրած կաթը հաճախ է քննության ենթարկվում, սակայն ամեն անգամ արտադրողների խարդախությունները ավելի ու ավելի անբարեխիղճ են դառնում:

Փորձագետները խտացրած կաթի տարաներում հայտնաբերել են վնասակար կոնսերվանտներ, նույնիսկ տիտանի երկօքսիդ, որը տիտանային սպիտակուցների բաղադրիչ է: Սպիտակուցը հնարել են ցանկալի գույնը ստանալու համար, քանի որ արմավենու յուղը դեղնավուն երանգ է տալիս:

Փորձագետները բազմիցս նախազգուշացրել են չտարվել խտացրած կաթով, քանի որ, ցավոք, այն կարող է հանգեցնել նույնիսկ առողջական խնդիրների:

Անի Գևորգյան
1
Почему бывший министр обороны «заговорил сейчас»? «Паст».
2
Отныне не «спонтанно», а организованно. «Паст».
3
Пашинян: Вопрос Нагорного Карабаха был решен в 1996 г, просто никто нам об этом не говорил
4
В Ереване прошёл образовательный марафон «ЕАЭС: интеграция и возможности»
5
Безопасная авантюра без «парашюта». «Паст»



