Ինչպե՞ս քիչ ուտել և շուտ հագենալ
ЛАЙФPast.am-ը ձեր ուշադրությանն է ներկայացնում ամերիկացի գիտնականների ուսումնասիրությունները.

Գիտնականների կողմից հայտաբերվել է, որ ծովային կաղամբի քիմիական բաղադրության և այլ մուգ դարչնագույն ջրիմուռների բաղադրության մեջ մտնող նյութն ընկներով ստամոքս, վերածվում է գելանման նյութի: Եվ այս զվարճալի հեղուկանման նյութը նպաստում է հագեցվածության զգացողության առաջացմանը:

Գիտնականները ենթադրում են, որ այն կարող է առաջանալ երկու պատճառով՝ այն դանդաղեցնում է մարսողական համակարգում սննդի տեղաշարժը և որ գելը հագեցվածություն է առաջացնում ստամոքսում գտնվելու հաշվին:

Անկախ ամեն ինչից այն աշխատում է: Մասնագետները պնդում են, որ ծովային կաղամբը կարգավորում է վահանաձև գեղձի աշխատանքը, մեծ քանակությամբ ֆոսֆոր, յոդ, վիտամիններ է պարունակում: Մասնագետները խորհուրդ են տալիս ծովային կաղամբ ավելի հաճախ ուտել:
1
Почему Арман Татоян не участвовал в слушаниях по делу политзаключённых? «Паст»
2
Где искать следы отмывания денег? «Паст»
3
Просто решили не возбуждать уголовное производство — и… всё. «Паст»
4
Отныне не «спонтанно», а организованно. «Паст».
5
Пашинян: Вопрос Нагорного Карабаха был решен в 1996 г, просто никто нам об этом не говорил



