Դեղձի օգտակար հատկությունների մասին
ЛАЙФԴեղձը, որի կալորիականությունը կազմում է 44 կկալորիա 100 գրամում, օգատգործվում է բազմաթիվ դիետաներում և կոսմետոլոգիայի բնագավառում:
Դեղձը ունի բազմաթիվ օգտակար հատկություններ: Այն պարունակում է բազմաթիվ օրգանական թթուներ, հանքային աղեր, երկաթ, կալիում, ֆոսֆոր, պղինձ, ցինկ, վիտամիններ:
Բացի այս ամենը, դեղձը պարունակում է պեկտիններ և եթերային յուղեր: Իսկ դրա կորիզը պարունակում է դառնահամ նուշի յուղ և վիտամին B17, որի օգտակար հատկությունները շատ հայտնի են:
Դիետոլոգները նշում են, որ բավական է օրական օգտագործել 3-4 հատ դեղձ և ձեր քաշը հաստատապես կսկսի նվազել: Միևնույն ժամանակ օրգանիզմը կստանա բազմաթիվ օգտակար նյութեր և վիտամիններ:
Սակայն, չնայած այս բոլոր օգտակար հատկություններին, դեղձը ունի նաև որոշ սահմանափակումներ օգտագործման մեջ:
Դեղձի կեղևը կարող է առաջացնել ալերգիկ դրսևորումներ: Պետք է նաև իմանալ, որ դեղձը շուտ փչացող միրգ է, այդ պատճառով պետք է հատուկ ուշադրություն դարձնել այս միրգը ընտրելիս:
1
Почему бывший министр обороны «заговорил сейчас»? «Паст».
2
Отныне не «спонтанно», а организованно. «Паст».
3
Пашинян: Вопрос Нагорного Карабаха был решен в 1996 г, просто никто нам об этом не говорил
4
В Ереване прошёл образовательный марафон «ЕАЭС: интеграция и возможности»
5
Цена серебра обновила рекорд - $57,86 за унцию



