Գիտնականներ. Տապակած կարտոֆիլը կրճատում է կյանքի տևողությունը
ЛАЙФԱռողջ սնունդ քարոզող ամերիկացի մի խումբ գիտնականներ հայտարարել են, որ տապակած կարտոֆիլը կրճատում է կյանքի տևողությունը, քանի որ այն շատ օսլա է պարունակում և հարուստ է կալորիաներով:
Այս հայտարարությունը գիտնականներն արել են 8 տարի տևած հետազոտություններից հետո: Այս տարիների ընթացքում նրանք ուսումնասիրել են 45-79 տարեկան 4 440 մարդկանց սննդակարգը: Նրանցից 236-ն այլևս կենդանի չեն: Այս մարդիկ հարցաթերթիկում նշել էին, որ շաբաթը մի քանի անգամ տապակած կարտոֆիլ են ուտում:
Գիտնականները խորհուրդ են տվել տապակած կարտոֆիլ օգտագործել ամիսը 2 անգամից ոչ ավելի:
1
Почему бывший министр обороны «заговорил сейчас»? «Паст».
2
Пашинян: Вопрос Нагорного Карабаха был решен в 1996 г, просто никто нам об этом не говорил
3
Тотальный провал в Гюмри: «антиплитургии» - партийные собрания: «Паст»
4
«Почему стрелы были направлены именно в адрес “того, кто разнимает драку”. «Паст»
5
В Ереване прошёл образовательный марафон «ЕАЭС: интеграция и возможности»



