Դա կայեն պղպեղն է, որն օժտված է մի շարք օգտակար հատկանիշներով:
Բժիշկներն ու հեքիմները հիացած են պղպեղի այս տեսակի բուժիչ հատկություններով:
Թեև այնքան էլ շատ հետազոտություններ չեն կատարվել, բայց հայտնի է, որ կայեն պղպեղով պատրաստված մեկ բաժակ թեյը կամ թուրմը շատ օգտակար կարող է լինել, ընդգծում են բժիշկները
Այն կարող է օգնել փրկել հիվանդի կյանքը, երբ զգում եք, որ նա կաթված է զարգանում:
Սրտի կաթվածը կանխելու համար դեռ գիտակցության մեջ գտնվող հիվանդին պետք է խմեցնել մեկ թեյի գդալ պղպեղը` մեկ բաժակ ջրում խառնած:
Իսկ եթե հիվանդն անգիտակից է, պետք է մի քանի կաթիլ թուրմից կաթեցնել նրա լեզվի տակ:
Պղպեղը նաև արյունը մակարդող հատկություն ունի և կարող է օգնել կանգնեցնել արնահոսությունը:
Այն կարգավորում է արյան շրջանառությունը: