Հնդկաստանում ռեհանը համարվում է սուրբ բույս, իսկ Կովկասում ասում են. «Նա, ով ռեհան է ուտում, երկար է ապրում
ЛАЙФԱյս բնական հակաբիոտիկի անվանումը ռեհան է: Այն օգտագործվել է հին ժամանակներից և տարածում է գտել աշխարհով մեկ: Ռեհանը ունի օգտակար հատկությունների տպավորիչ ցանկ:
Այն հարուստ է վիտամին К-ով, որը անհրաժեշտ է արյան մակարդելիության համար: Վիտամին А-ն պաշտպանում է արյան անոթների բջիջները վնասակար ազատ ռադիկալների ազդեցությունից:
Այն չի թողնում, որ օրգանիզմում խոլեստերին կուտակվի, ինչի շնորհիվ կանխվում է կաթվածների և աթերոսկլերոզի զարգացումը:
Ռեհանը պարունակում է այլ վիտամիններ և հանքանյութեր: Նրանում առկա է երկաթ, մագնեզիում, կալցիում, վիտամին С, կալիում, մանգան, ունի հակաբակտերիալ ազդեցություն և պաշտպանում է ԴՆԹ Ֆլավոնոիդները:
Հակաբակտերիալ ազդեցության շնորհիվ ռեհանը հիանալի հակաբիոտիկ է, իսկ եթե այն օգտագործեք սխտորի հետ, ապա ամենաուժեղ հակաբիոտիկը կստանաք:
Ռեհանը մաքրում է զարկերակները խոլեստերինից, օգնում է պայքարել հազի, գլխացավի և այլ հիվանդությունների դեմ:
Եվ ի վերջո, չորացրած ռեհանից պատրաստված թուրմը հիանալի արդյունավետ միջոց է անտանելի հազից ազատվելու համար: