Եթե ուզում եք, որ բանջարեղենը պահպանի իր օգտակարությունը, ապա հետևեք այս կանոններին
ЛАЙФՆկատե՞լ եք, որ բանջարեղեն պատրաստելիս դրանք եփում են, ոչ թե տապակում: Բանն այն է, որ բանջարեղենը տապակելու համար օգտագործում եք բարձր կողերով տապակ: Նրանք թույլ չեն տալիս, որ խոնավությունը բավականաչափ գոլորշիանա: Մասնագետներն ասում են, որ բանջարեղենի համար ավելի լավ է ընտրել ցածր կողմերով տապակ — այդ դեպքում բանջարեղենը ձեռք կբերի տապակման գեղեցիկ երանգ:
Ձեր ուտեստի համը կարող է փչանալ նաև բանջարեղենի ոչ պատշաճ տեղադրմամբ: Բանն այն է, որ բոլոր բանջարեղենները պատրաստման տարբեր ժամանակներ ունեն: Հետեւաբար, դուք չեք կարող միաժամանակ ուղարկել դրանք տապակ: Մինչ կարտոֆիլը եփում է, սոխը կամ գազարը ժամանակ կունենան այրվելու: Հետեւաբար, ավելի լավ է ռիսկի չդիմել և անմիջապես տապակել բանջարեղենը առանձին խմբաքանակների մեջ, իսկ հետո պարզապես խառնել: Եթե բաղադրատոմսը պահանջում է միաժամանակ բանջարեղեն պատրաստել, ապա երկար պատրաստվող բաները պետք է ավելի մանր կտրատել: