Հայտնի են ատամների գույնը փոխող մթերքները
ЛАЙФNewsarm.live-ը գրում է
Ատամների գույնի վրա ամենամեծ ազդեցությունն ունեն ամինաթթուներով և գունանյութերով մթերքները: Դրանք թվարկել է Բորովսկու անվան համալսարանի Ատամնաբուժական ինստիտուտի տնօրեն Իրինա Մակեևան: Այս մասին գրել է «Москва» գործակալությունը:
Մակեևայի համաձայն՝ խոսքը գնում է հապալասի, սև հաղարջի, մարինացված բազուկի, բալի, բալի հյութի, կարմիր գինու, ինչպես նաև ներկված գազավորված ըմպելիքների, շատ համեմունքների և սոուսների մասին:
Ատամնաբույժը նշել է, որ ատամների գույնը կարող է փոխվել թեյի և սուրճի մշտական օգտագործման պատճառով: Թեյն ավելի ուժեղ է ներկում ատամները: Մասնագետը նշել է, որ այդ ըմպելիքներից յուրաքանչյուրի օգտագործումից հետո պետք է ողողել բերանը կամ հատուկ ատամի փրփուր կիրառել:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Լիլիթ Ամիրաղյանը
1
Почему Арман Татоян не участвовал в слушаниях по делу политзаключённых? «Паст»
2
Где искать следы отмывания денег? «Паст»
3
Просто решили не возбуждать уголовное производство — и… всё. «Паст»
4
Отныне не «спонтанно», а организованно. «Паст».
5
Пашинян: Вопрос Нагорного Карабаха был решен в 1996 г, просто никто нам об этом не говорил



