Ո՞ւմ է հակացուցված կանաչ սալորը
ЛАЙФՍալորը մարդկությանը հայտնի է շատ վաղուց։
Ռուսաստանում այս մշակույթը հայտնվեց ցար Ալեքսեյ Միխայլովիչի թեթև ձեռքով 1654 թվականին, Իզմայլովոյի նրա այգում ծառ է տնկվել։ Սալորի նկատմամբ հարգալից վերաբերմունքը դեռևս պահպանվում է Մեծ Բրիտանիայում: Սա անգլիական թագուհու սիրելի միրգն էր, նա ամեն օր սալոր էր ուտում նախաճաշին։
Ներկայումս հայտնի են այս պտղատու մշակաբույսերի ավելի քան 250 տեսակներ, որոնք առկա են սիրողական և արդյունաբերական այգիներում հյուսիսից հարավ գրեթե բոլոր շրջաններում: Կարմիր, սպիտակ, կապույտ, սև, մանուշակագույն, կարմիր մրգերը հիացնում են իրենց հիանալի ներդաշնակ համով և արտաքին տեսքով։ Քիչ մրգեր ունեն մրգերի գույների, ձևերի, չափերի նման բազմազանություն։
Այնուամենայնիվ, չնայած բոլոր օգտակար հատկություններին, ձեզ համար առանձնացրել ենք սալորի հակացուցումները:
Պարտադիր չէ մեծ քանակությամբ սալոր օգտագործել շաքարախտով տառապողների համար՝ դրա բաղադրության մեջ շաքարի բարձր պարունակության պատճառով։
Այս միրգը կարող է նաև վնաս պատճառել մարմնի ավելացած քաշ ունեցող մարդկանց:
Ռևմատիզմ և հոդացավ ունեցողներին ևս այն հակացուցված է:
Ստամոքսահյութի արտազատման ավելացումը, երբ սալորը ներառվում է բարձր թթվայնությամբ գաստրիտով հիվանդների սննդակարգում, կբարդացնի հիվանդության ընթացքը։
Չի կարելի շատ սալոր ուտել փոքր երեխաներին և կերակրող կանանց, քանի որ այս միրգն առաջացնում է գազեր: