Առողջության համար վտանգավոր են. ովքեր չպետք է ցիտրուսային մրգեր ուտեն
ЛАЙФՍեղմեք ԱՅՍՏԵՂ, լրացրեք օնլայն հայտը և մոռացեք հոսանքի վարձի մասին
Վիտամիններով հարուստ նարինջն ու կիտրոնը օգտակար չեն յուրաքանչյուր մարդու համար։ Դիետոլոգը մանրամասնել է. Գրեթե բոլոր մթերքներն ունեն որոշ հակացուցումներ. Ցիտրուսային մրգերը բացառություն չեն:
Դիետոլոգը թվարկել է դրանց կիրառման նրբությունները. Ինչպես Մոսկվային բացատրել է ընդհանուր բժիշկ, սննդաբան և բժշկական գիտությունների դոկտոր Մարգարիտա Կորոլևան, ալերգիայով տառապողները չպետք է տարվեն նման մրգերով։
Արդյունքում կարող են առաջանալ մաշկի ռեակցիա կամ շնչառական խնդիրներ, ներառյալ անաֆիլակտիկ շոկ: Բացի այդ, ավելի լավ է չօգտագործել ցիտրուսային մրգեր ասպիրինից առաջացած բրոնխիալ ասթմա ունեցող մարդկանց համար, որի դեպքում պտուղը կնպաստի բորբոքմանը և նոպաներ կառաջացնի: Ասպիրինը (սալիցիլաթթու), որը պարունակվում է ցիտրուսային մրգերում, կարող է առաջացնել ռեակցիա՝ մազանոթների լայնացման և բրոնխոսպազմի տեսքով։
Թաքնված անհանդուրժողականության դեպքում (որը հայտնաբերվում է որոշակի անալիզների միջոցով) նաեւ ավելի լավ է սննդակարգից հեռացնել ցիտրուսային մրգերը։ Նրանք կարող են առաջացնել աուտոիմուն հիվանդություններ, մաշկի ցան, կոգնիտիվ դիսֆունկցիա և քրոնիկական հիվանդություններ:
Առավել մանրամասն` այստեղ.
https://t.me/armenia24live