Ի՞նչ կկատարվի օրգանիզմի հետ, եթե հրաժարվեք բանջարեղենից և մրգերից
ЛАЙФՍեղմեք ԱՅՍՏԵՂ, լրացրեք օնլայն հայտը և մոռացեք հոսանքի վարձի մասին
Վիտամինների և հանքանյութերի անբավարարություն. Վիտամինների մեծ մասը, ինչպիսիք են A, C և K վիտամինները, որոնք առկա են կարմիր, նարնջագույն, կանաչ և դեղին մթերքներում, ինչպիսիք են բուլղարական պղպեղը, սեխը, կիվին, ցիտրուսային մրգերը, խնձորը, տերևավոր կանաչին, հատապտուղները և այլն, խտացված են մրգերում և բանջարեղեններում, ուստի դրանց անբավարար օգտագործումը կարող է հանգեցնել դեֆիցիտի: Այս բոլոր վիտամիններն ու հանքանյութերը պատասխանատու են իմունիտետի, աչքերի և ուղեղի առողջության համար և շատ ավելին: Դրանից բխում է, որ շատ կարևոր է, որ դրանք լինեն սննդակարգում։
Ջրազրկում. Մրգերն ու բանջարեղենը հաճախ շատ ջուր են պարունակում։ Եթե դուք բավարար քանակությամբ հեղուկ չեք խմում կամ դրանք ստանում եք սննդի միջոցով, կարող եք ջրազրկվել, որն ուղեկցվում է հոգնածությամբ և մկանային ջղաձգությամբ:
Մաշկի, մազերի և եղունգների հետ կապված խնդիրներ. Քանի որ մրգերն ու բանջարեղենը հարուստ են հակաօքսիդանտներով և վիտամիններով, դրանք պահպանում են ձեր մաշկը գեղեցիկ և երիտասարդ՝ նվազեցնելով տարատեսակ խնդիրների առաջացումը: Բացի այդ, եթե դուք բավարար քանակությամբ սննդանյութեր չեք ստանում, ձեր եղունգները և մազերը կարող են կոտրվել:
Աղիների կանոնավոր շարժումների բացակայություն: Եթե ձեր սննդակարգի հիմքը միսն ու ճարպերն են, ապա փորկապության վտանգ կա։ Մարսողությունը հեշտացնելու և աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքը բարելավելու համար անհրաժեշտ է մանրաթել, որը կա բանջարեղենի և մրգերի մեջ: Ուստի խորհուրդ է տրվում ուտել խնձոր, կիվի, խաչածաղկավոր բանջարեղեն, ինչպիսիք են բրյուսելյան կաղամբն ու բրոկկոլին, կանաչիները և հատապտուղները։
-Վիրուսային հիվանդությունների բարձր ռիսկ. Բանջարեղենից և մրգերից սննդանյութերի պակասը հանգեցնում է իմունային համակարգի նվազմանը, ինչը այնքան էլ լավ չէ, հատկապես սեզոնից դուրս:
Առավել մանրամասն` այստեղ.
https://t.me/armenia24live