2026 թվականի սեղանի պարտադիր ուտեստը. հրե ձին է պարտադրում
ЛАЙФՍեղմեք ԱՅՍՏԵՂ, լրացրեք օնլայն հայտը և մոռացեք հոսանքի վարձի մասին
Խոհարարական ոլորտի մասնագետները կանխատեսում են, որ 2026 թվականի տոնական սեղանների ամենապահանջված ուտեստը դառնալու է բանջարեղենային տոլման՝ հայկական ավանդական ճաշատեսակի ժամանակակից ձևափոխված տարբերակը։
Մի շարք հանրահայտ դպրոցներ և սննդաբանական խորհրդատուներ իրենց ամփոփիչ հաշվետվություններում նշել են, որ համաշխարհային և տարածաշրջանային միտումները 2026-ին առաջնային տեղ են տալու առողջարար, բուսական հիմքով ուտեստներին։ Այդ ընթացքում հայկական խոհանոցում առավել ընդգծված է դառնում ավանդական ուտեստների նորացված ներկայացումը։
Բանջարեղենային տոլման պատրաստվում է բանջարեղենի, սնկի և թարմ կանաչիների համադրությամբ։ Մասնագետների դիտարկմամբ՝ մսի չափաբաժնի նվազեցումը կամ ամբողջական բացակայությունը ոչ միայն չի նվազեցնում ուտեստի համային խորությունը, այլև այն դարձնում է ավելի համապատասխան ժամանակակից սննդակարգերի պահանջներին։
Խոհարարները ընդգծում են մի քանի գործոն, որոնք այս ուտեստը դարձնում են տարվա գլխավոր միտումը․
-
Առողջ սննդի համադրություն
-
Բուսական ուտեստների աճող պահանջարկ՝ ինչպես տոնական, այնպես էլ առօրյա սեղաններում։
-
Ավանդույթի և նորաձևության համադրություն, որը Հայաստանում դարձել է առանձնահատուկ հետաքրքրություն ունեցող ուղղություն։
-
Տեսողական գրավչություն, որն այդպիսի ուտեստները դարձնում է պահանջված նաև սոցիալական հարթակներում։
Մասնագետների գնահատմամբ՝ ժամանակակից տարբերակով պատրաստված տոլման 2026-ի տոնական սեղանների պարտադիր բաղադրիչներից է լինելու, արտացոլելով ինչպես համաշխարհային գաստրոնոմիական միտումները, այնպես էլ տեղական խոհարարական ինքնատիպությունը։
Նյութը՝ Past.am-ի
Հետևեք մեզ՝ այստեղ



