Հայաստանը ցավակցել է Թուրքիային ավերիչ երկրաշարժի կապակցությ... ՔԱՂԱՔԱԿԱՆ
Սպաներին հորդորում ենք զերծ մնալ շանտաժի միջոցով իրենց իրավո... ԲԼՈԳ
Արմավիրի մարզում սահմանային անցակետի փշալարերի տակով անցած 2... ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ
2019-ին ունենք հրադադարի ռեժիմի խախտումների քանակի մեջ զգալի... ՔԱՂԱՔԱԿԱՆ
Հայաստանը տնտեսական աճի տեմպով առաջինն է ԵՏՄ, ԱՊՀ երկրների շ... ՏՆՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ
Երևան, 28.Հունվար,
00
:
00
:
00
Փոխարժեք
478.65
$
560.79
«Արաքս» հանդիսության սրահից 9 քաղաքացի է հոսպիտալացվել Երեւանի ավագանիում Հենրիկ Հարթենյանին կփոխարինի Պավել Սարգսյանը Հունվարի 28-ին Հայաստանը նշում է Ազգային բանակի օրը Նիկոլն այսօրվա լայվի ժամանակ առաջին անգամ փորձեց արդարանալ. Գեւորգ Գեւորգյան Ավտովթար-վրաերթ է տեղի ունեցել Երևանում Ղազախստանում արտասահմանյան գրանցում ունեցող, այդ թվում ՀՀ-ից ներկրված ավտոմեքենաները ժամանակավոր պետհամարանիշներ կստանան ՍԴ-ն վերիշխանական մարմին է, որի դիրքորոշումները պետք է լրիվ այլ պրիզմայով դիտարկվեն. Արամ Վարդեւանյան Դանակահարություն Վարդենիսում. կա 2 տուժած Վարչապետը տիկնոջ հետ ներկա է գտնվել «Հարսանիք թիկունքում» ներկայացմանը Թող մեր ժողովրդի հաղթանակները լինեն նաեւ տնտեսության, գիտության, մշակույթի, դիվանագիտության ոլորտներում. Սեյրան Օհանյան Հորդորում ենք ՀՀ քաղաքացիներին ժամանակավորապես խուսափել Չինաստան այցելություններից. ԱԳՆ

Գեորգի Ավետիսյանի սյունակը․ Ինչպես պահպանել սննդամթերքները

Սիրելի՛ ընթերցողներ, քանի որ մոտենում են ամանորի տոները և բազմաթիվ ընթերցողներ խնդրել են անդրադառնալ սննդամթերքի ճիշտ պահպանմանը և ժամկետներին, այս սյունակում, որոշեցի ներկայացնել, առավել ռիսկային սննդամթերքների պահպանման ժամկետներին և պայմաններին։ Մնացած սննդամթերքի պահպանման պայմաններին և ժամկետներին կանդրադառնամ հետագայում։

Մթերքի պահպանման աղյուսակ

Մթերքի անվանումը

Պահպանման ջերմաստիճանը ըստ ցելսիուսի

Պահպանման ժամկետը

Տավարի միս

-5 - 2

10 ամիս

Ոչխարի միս

4 - 7

6 ամիս

Խոզի միս

-5 - 2

7 օրից - 6 ամիս

Ճարպ

-8 - 0

3 - 12 ամիս

Հավի միս

-18 - 5

5 օրից - 12 ամիս

Հնդկահավի միս

-18 - 2

7 օրից - 12 ամիս

Երշիկ

0 - 6

1 օր - 4 ամիս

Նրբերշիկ

-10 - 6

3 - 30 օր

Ապխտած

0 - 8

4 - 12 շաբաթ

Թարմ ձուկ

0 - 15

3 – 10 օր

Խորը սառեցրած

- 10 - (-18)

3 – 10 օր

Աղադրված

6 - 8

14 - 30 օր

Ապխտած

0 - 8

5 - 90 օր

Ձկնկիթ

-2 - (-6)

2 - 6 ամիս

Պանիր:

պինդ փափուկ

հալած

աղադրած կաթնաթթվային

-4 - 8

0 - 8

-4 - 4

0 - 5 -18 - 6

3 - 4 ամիս 3 - 7 օր

1 - 2 ամիս 1 - 2 ամիս 14 - 45 օր

Կաթ

4 - 6

3 - 7 օր

Կեֆիր

2 - 6

1 - 2 շաբաթ

Առաժան

2 - 6

5 - 10 օր

Յոգուրտ

2 - 6

1 - 2 շաբաթ

Թթվասեր

1 - 8

8 - 10 օր

Կաթնաշոռ

2 - 6

3 - 5 օր

Խտացրած կաթ

0 - 10

12 ամիս

Սերուցքային կարագ

-25 - 6

3 - 12 ամիս

Արևածաղկի ձեթ:

ռաֆինացված

ոչ ռաֆինացված

5 - 20

5 - 20

8 - 10 ամիս 4 - 6 ամիս

Ձիթապտղի ձեթ

10 - 20

2 - 5 ամիս

Մարգարին

5 - 15

10 օր

Կոնֆետներ

15 - 18

2 օր - 6 ամիս

Շոկոլադ

16 - 20

1 - 10 ամիս

Թխվածքաբլիթ

15 - 18

1,5 ամիս - 2 տարի

Վաֆլի

15 - 18

1 - 3 ամիս

Տորթեր

2 - 6

6 - 36 ժամ

Մուրաբա, ջեմ

5 - 20

12 - 24 ամիս

Կրեմ

2 - 6

6 ժամ - 3 օր

Ալյուր

0 - 18

6 - 24 ամիս

Հավկիթ

1 - 5

7 - 25 օր

Մանանեխ

10 - 18

1,5 - 3 ամիս

Կետչուպ

0 - 25

6 - 24 ամիս

Տոմատի մածուկ

10 - 15

3 - 6 ամիս

Մայոնեզ

0 - 18

7 – 30 օր

Հրուշակեղեն

2 - 18

15 օր - 10 ամիս

Չամիչ

0 - 18

3 - 6 ամիս

Ծիրանի չիր

15 - 20

6 - 12 ամիս

Թզի չիր

15 - 20

3 - 6 ամիս


Կարևոր է հաշվի առնել, որ ջերմաստիճանի փոփոխման դեպքում, փոխվում են նաև պահպանման ժամկետները։

Առողջ եղեք և մի վախեցեք։

website by Sargssyan