ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ (17 ՀՈՒԼԻՍԻ). ՊՊԾ գուն­դը գրավ­վել է «Սաս... ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ
Ի՞նչ եկամուտ ու գույք ունի առողջապահության փոխնախարարը ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ
Զգույշ եղեք գնում­ներ կա­տա­րե­լիս. ձեր գնա­ծը կա­րող են հետ... ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ
Նոր նա­խա­գիծ մե­քե­նա­նե­րի տեխզն­նու­թյան մասին ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ
Ինչ­պի­սի՞ն է մե­նաշ­նոր­հա­յին վի­ճա­կը Հա­յաս­տա­նում ՎԵՐԼՈՒԾԱԿԱՆ
Երևան, 17.Հուլիս,
00
:
00
:
00
Փոխարժեք
478.65
$
560.79
Թուրքական դատարանը Հրանտ Դինքի սպանության գործով տարբեր ժամկետներով դատապարտել է 9 մարդու Ոստիկանները Արմավիր գյուղում կանեփի բույսեր են հայտնաբերել Նոր բացահայտում՝ քաղավիացիայի ոլորտում. օդանավի գնից 7 անգամ ավելի է ծախսվել վարձակալության համար ՊՊԾ գնդում զոհված ոստիկանների հիշատակին հարգանքի տուրք մատուցեցին ոստիկանապետն ու մահացածների հարազատները «Բետիսից» ՊՍԺ վերադարձած Խեսեի նոր ընկերուհին՝ «կատալոնական Բարբին» (ֆոտո) Lողացել եմ Սեւանի այն հատվածում, որտեղ չկան ջրիմուռներ, տեսնում եք, ինձ ոչինչ չի եղել. Գաբրիելյան Բիլ Գեյթսն առաջին անգամ միլիարդատերերի ցուցակի երկրորդ տեղից ներքեւում է հայտնվել Կրասնոդարում ողբերգական վթարի հետեւանքով մահացած հայ ընտանիքը Շիրակի մարզի Լեռնակերտ համայնքից էր Նիկոլի իշխանության թեթև ձեռքով եղբայրասպանները ազատության մեջ են․ Էդուարդ Շարմազանով Նիկոլ Փաշինյանը շնորհավորել է Ուրսուլա Ֆոն Դեր Լայենին Եվրահանձնաժողովի նախագահի պաշտոնում ընտրվելու առթիվ Քննարկում ԱԺ-ում՝ «Սևանա լճի հիմնախնդիրները և դրանց լուծման ուղիները» թեմայով

Հայկական խոհանոցը այնքան հին է, ինչքան հին է հայկական հողը

passion.ru–ն «Կերակուր շեշտադրումով. խոհարարական ճամփորդություն Հայաստան» վերնագրով հոդվածում գրում է, որ հայկական խոհանոցը այնքան հին է, ինչքան հին է հայկական հողը: Խոհարարական ավանդույթները Հայաստանում 2000 տարվա պատմություն ունեն: Հենց այստեղից են տարածվել կովկասյան խոհանոցի ավանդույթները, և այդ իսկ պատճառով հայկական խոհանոցի խորտիկները բոլորին ծանոթ են և սիրելի: Ավանդաբար Հայաստանում կերակուր պատրաստել են կավե վառարանում՝ թոնիրում: Թոնիրում հաց են թխում, ապուր են եփում, ձուկ ու թռչուն կարմրեցնում, բանջարեղեն ու ապուրներ եփում և այլն: Կերակուր պատրաստելու ամանները ևս կավից են, որոնց մեջ անհնար է տապակել, կարելի է միայն եփել: Ազգային կերակրատեսակների մեծ մասը բավականին բարդ է և պատրաստվում է երկար ժամանակամիջոցում: Հայերի մոտ խոհանոցի սյուներից մեկը ապուրներն են: Ընդ որում, այնտեղ ապուր ուտում են ոչ միայն ճաշին, այլ նաև նախաճաշին: Օրինակ՝ խաշը, որը պատրաստում են տավարի ոտքերից: Մյուս հանրահայտ ապուրը սպասն է, որը ուտում են ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում: Խոհանոցի երկրորդ բաղադրիչն, իհարկե, մսային ուտեստներն են՝ խորոված, բաստուրմա, տոլմա, թռչնամիս և այլն: Կան նաև յուրահատուկ ուտեստներ, օրինակ՝ տժվժիկը, որը պատրաստում են կենդանիների ներքին օրգաններից: Քաղցր ուտեստներից ամենահայտնիներն են գաթան ու նազուկը, որոնք շերտավոր խմորեղեններ են: Եվ իհարկե աննկարագրելի համեղ են հայկական մուրաբաները, քանի որ Հայաստանում արև շատ է լինում, և մրգերը անասելի համեղ են լինում: Այստեղ անգամ դդմից, ձմերուկից և վարդի թերթերից են մուրաբա պատրաստում:

website by Sargssyan