ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ (18 ՍԵՊՏԵՄԲԵՐԻ)․ Փլուզ­վել է 1790 թվա­կա­... ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ
Խնա­մա­կա­լու­թյան, հո­գա­բար­ձու­թյան կամ պատ­րո­նա­ժի ժամա... ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ
Վալերի Օսիպյանն ազատվեց ՀՀ ոստիկանապետի պաշտոնից. նախագահը ս... ՔԱՂԱՔԱԿԱՆ
Դե­պի քա­ղա­քա­կա­նու­թյո՞ւն, թե՞ քա­ղա­քա­կա­նու­թյու­նից հ... ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ
Եկամուտներ, դրամական միջոցներ ու նոր ավտոմեքենա. Հրազդանի ք... ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ
Երևան, 18.Սեպտեմբեր,
00
:
00
:
00
Փոխարժեք
478.65
$
560.79
Սաուդյան Արաբիան լիովին կվերականգնի նավթարդյունահանումը սեպտեմբերի վերջին Գագիկ Ջհանգիրյանը քիչ առաջ արդարացվեց. վճռաբեկ դատարանը հրապարակեց որոշումը «Շիրակն» ու «Նոան» գոլազուրկ ոչ ոքի խաղացին Վալերիյ Օսիպյանը նշանակվել է վարչապետի գլխավոր խորհրդական Հայաստանը և Ուկրաինան պայմանավորվել են համատեղ աշխատել իրավապահ ոլորտում Անկախության օրը Երևան-Գյումրի-Երևան ուղղությամբ աշխատելու է չորս գնացք Վրաստանի նախագահը դատապարտյալների համաներման մորատորիում է հայտարարել Դոլարի փոխարժեքն աճել է. եվրոն եւս թանկացել է «Հեռանալուս պատճառների մասին կխոսեմ հետագայում». Վալերի Օսիպյան ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ (18 ՍԵՊՏԵՄԲԵՐԻ)․ Փլուզ­վել է 1790 թվա­կա­նին կա­ռուց­ված Սուրբ Մի­նաս եկե­ղե­ցու տա­նի­քը Խնա­մա­կա­լու­թյան, հո­գա­բար­ձու­թյան կամ պատ­րո­նա­ժի ժամանակահատվածը կա­րո՞ղ է հա­մար­վել աշ­խա­տան­քա­յին ստաժ Մարգարիտա Գասպարյանը դուրս մնաց պայքարից

Հայկական խոհանոցը այնքան հին է, ինչքան հին է հայկական հողը

passion.ru–ն «Կերակուր շեշտադրումով. խոհարարական ճամփորդություն Հայաստան» վերնագրով հոդվածում գրում է, որ հայկական խոհանոցը այնքան հին է, ինչքան հին է հայկական հողը: Խոհարարական ավանդույթները Հայաստանում 2000 տարվա պատմություն ունեն: Հենց այստեղից են տարածվել կովկասյան խոհանոցի ավանդույթները, և այդ իսկ պատճառով հայկական խոհանոցի խորտիկները բոլորին ծանոթ են և սիրելի: Ավանդաբար Հայաստանում կերակուր պատրաստել են կավե վառարանում՝ թոնիրում: Թոնիրում հաց են թխում, ապուր են եփում, ձուկ ու թռչուն կարմրեցնում, բանջարեղեն ու ապուրներ եփում և այլն: Կերակուր պատրաստելու ամանները ևս կավից են, որոնց մեջ անհնար է տապակել, կարելի է միայն եփել: Ազգային կերակրատեսակների մեծ մասը բավականին բարդ է և պատրաստվում է երկար ժամանակամիջոցում: Հայերի մոտ խոհանոցի սյուներից մեկը ապուրներն են: Ընդ որում, այնտեղ ապուր ուտում են ոչ միայն ճաշին, այլ նաև նախաճաշին: Օրինակ՝ խաշը, որը պատրաստում են տավարի ոտքերից: Մյուս հանրահայտ ապուրը սպասն է, որը ուտում են ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում: Խոհանոցի երկրորդ բաղադրիչն, իհարկե, մսային ուտեստներն են՝ խորոված, բաստուրմա, տոլմա, թռչնամիս և այլն: Կան նաև յուրահատուկ ուտեստներ, օրինակ՝ տժվժիկը, որը պատրաստում են կենդանիների ներքին օրգաններից: Քաղցր ուտեստներից ամենահայտնիներն են գաթան ու նազուկը, որոնք շերտավոր խմորեղեններ են: Եվ իհարկե աննկարագրելի համեղ են հայկական մուրաբաները, քանի որ Հայաստանում արև շատ է լինում, և մրգերը անասելի համեղ են լինում: Այստեղ անգամ դդմից, ձմերուկից և վարդի թերթերից են մուրաբա պատրաստում:

website by Sargssyan