ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ (23 ՀՈԿՏԵՄԲԵՐԻ). Հա­յաս­տա­նի նոր օրհ­ներ... ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ
424 մլն դրամ՝ Հա­յաս­տա­նում ան­տառ­նե­րի վե­րա­կանգն­ման գո... ՀԱՐՑԱԶՐՈՒՅՑ
«Շա­րու­նա­կե­լու ենք մնալ նույն մա­կար­դա­կի վրա». տնտե­սա­... ՀԱՐՑԱԶՐՈՒՅՑ
Օդեսայում ՀՀ գլխավոր հյուպատոսի ունեցվածքը. ի՞նչ է նա հայտար... ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ
Սկանդալ քննչական կոմիտեի 5-ամյակի խնջույքի ժամանակ. «Փաստ» ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ
Երևան, 24.Հոկտեմբեր,
00
:
00
:
00
Փոխարժեք
478.65
$
560.79
Կարեն Քոչարյանը՝ փոխոստիկանապետի հրաժարականի մասին Ռամոսը` Չեմպիոնների լիգայի ռեկորդակիր Փաշինյանը Իգոր Սարգսյանին ազատել է պաշտոնից Կառավարությունում քննարկվել է Էկոնոմիկայի նախարարության 2020 թ. պետական բյուջետային հատկացումների հայտը Իմ ձախից նստածը կասկածյալ է նշանակել աջից նստածին, ձերբակալել հետեւինին, ու էս 1.5 տարի է մի քանի ճակատով գրոհում է մեջտեղինին. Աշոտյան ՈՒՂԻՂ. Ակցիա Վերաքննիչի բակում՝ ի աջակցություն Մութաֆյանի ու Օհանջանյանի 82 տարեկանում մահացել է ՀՀ ԳԱԱ ակադեմիկոս Ալպիկ Մկրտչյանը Սանտ Իլարի Սակալմ քաղաքը ճանաչել է Հայոց ցեղասպանությունը Արմեն Սարգսյանը Տոկիոյում հանդիպել է Վրաստանի նախագահի հետ ԱՄՆ-ը դավաճանեց քրդերին եւ ստիպեց կռվել Թուրքիայի դեմ. Պեսկով ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ (23 ՀՈԿՏԵՄԲԵՐԻ). Հա­յաս­տա­նի նոր օրհ­ներ­գի հա­մար հայ­տա­րար­ված մրցույ­թում հաղ­թող է ճա­նաչ­վել Արամ Խա­չատ­րյա­նի երաժշ­տու­թյու­նը Ոչ սակագնային միջոցառումները՝ որպես շուկա մուտքի և կայուն զարգացումը խթանելու գործիք 424 մլն դրամ՝ Հա­յաս­տա­նում ան­տառ­նե­րի վե­րա­կանգն­ման գոր­ծըն­թաց սկսե­լու հա­մար, բայց թե որ­տեղ ու ինչ են տնկե­լու՝ հստակ չէ. «Փաստ» «Շա­րու­նա­կե­լու ենք մնալ նույն մա­կար­դա­կի վրա». տնտե­սա­գետ. «Փաստ» Բողոքի ակցիա՝ վարչական դատարանի դիմաց. խուլ ու համրերը դեմ են նախկին տնօրենի վերադարձին Օդեսայում ՀՀ գլխավոր հյուպատոսի ունեցվածքը. ի՞նչ է նա հայտարարագրել. «Փաստ»

Հայկական խոհանոցը այնքան հին է, ինչքան հին է հայկական հողը

passion.ru–ն «Կերակուր շեշտադրումով. խոհարարական ճամփորդություն Հայաստան» վերնագրով հոդվածում գրում է, որ հայկական խոհանոցը այնքան հին է, ինչքան հին է հայկական հողը: Խոհարարական ավանդույթները Հայաստանում 2000 տարվա պատմություն ունեն: Հենց այստեղից են տարածվել կովկասյան խոհանոցի ավանդույթները, և այդ իսկ պատճառով հայկական խոհանոցի խորտիկները բոլորին ծանոթ են և սիրելի: Ավանդաբար Հայաստանում կերակուր պատրաստել են կավե վառարանում՝ թոնիրում: Թոնիրում հաց են թխում, ապուր են եփում, ձուկ ու թռչուն կարմրեցնում, բանջարեղեն ու ապուրներ եփում և այլն: Կերակուր պատրաստելու ամանները ևս կավից են, որոնց մեջ անհնար է տապակել, կարելի է միայն եփել: Ազգային կերակրատեսակների մեծ մասը բավականին բարդ է և պատրաստվում է երկար ժամանակամիջոցում: Հայերի մոտ խոհանոցի սյուներից մեկը ապուրներն են: Ընդ որում, այնտեղ ապուր ուտում են ոչ միայն ճաշին, այլ նաև նախաճաշին: Օրինակ՝ խաշը, որը պատրաստում են տավարի ոտքերից: Մյուս հանրահայտ ապուրը սպասն է, որը ուտում են ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում: Խոհանոցի երկրորդ բաղադրիչն, իհարկե, մսային ուտեստներն են՝ խորոված, բաստուրմա, տոլմա, թռչնամիս և այլն: Կան նաև յուրահատուկ ուտեստներ, օրինակ՝ տժվժիկը, որը պատրաստում են կենդանիների ներքին օրգաններից: Քաղցր ուտեստներից ամենահայտնիներն են գաթան ու նազուկը, որոնք շերտավոր խմորեղեններ են: Եվ իհարկե աննկարագրելի համեղ են հայկական մուրաբաները, քանի որ Հայաստանում արև շատ է լինում, և մրգերը անասելի համեղ են լինում: Այստեղ անգամ դդմից, ձմերուկից և վարդի թերթերից են մուրաբա պատրաստում:

website by Sargssyan