Բանանը ամենաարժեքավոր մթերքներից է: Այն շատ համեղ է և շատ սննդարար, պարունակում է շատ վիտամիններ և օգտակար նյութեր, որոնք մեզ անհրաժեշտ են ամեն օր: Մեզանից շատերը հավանաբար նկատած կլինեն, որ բանանները տարբեր տեսակ են լինում.
Օրինակ, կարող են լինել շատ հասուն, կամ դեռևս կանաչ: Երբեմն որոշ մարդիկ նախընտրում են օգտագործել մգացած կեղևով բանան: Պարզվում է, որ այդպիսի բանանը ունի մի շարք առավելություններ:
Այս բանաններն ունեն հակաթթվային հատկություններ: Այն օգնում է ձերբազատվել այրոցից եւ թթվային ռեֆլյուքսից: Օրական մեկ բանան ուտելը կարող է զգալի թեթևություն բերել:
Այս բանաններն օգնում են իջեցնել արյան ճնշումը: Շնորհիվ այն բանի, որ շատ կալիում են պարունակում, հանդիսանում են ինսուլտի և սրտի նոպայի հիանալի կանխարգելիչ միջոց: Այսպիսի բանանները հիանալի սնում են սիրտը:
Այս բանանները լրացուցիչ էներգիա են հաղորդում: Եթե մարզվելուց առաջ ուտեք այսպիսի 1-2 բանան այն կհաղորդի լրացուցիչ էներգիա: Բանանում պարունակվող ցածր գլիկեմիկ ինդեքսը, վիտամինների և միներալների առկայությունը բարձրացնում են օրգանիզմի տոկունությունը, իսկ կալիումը կանխում է մկանային ջղաձգումները:
Այս բանանները օգտակար են անեմիայի դեպքում: Նրանք պարունակում են դիետիկ երկաթի անհրաժեշտ դոզան, որը խթանում է արյան կարմիր բջիջների արտադրությունը եւ հեմոգլոբինի արտադրությունը, եւ, հետեւաբար, խթանում է արյան հոսքը:
Այս բանանները կարելի է օգտագործել առանց սահմանափակումների, նույնիսկ եթե դուք տառապում եք ստամոքսի խոցից: Նրանց փափուկ կառուցվածքը պաշտպանում է ստամոքսը ագրեսիվ թթուներից:
Այսպիսի բանաններն օգնում են հաղթահարել դեպրեսիան: Դրանք պարունակում են տրիպտոֆանի բարձր մակարդակ, որը մեր օրգանիզմը վերածում է սերոտնոնինի: Սերոտոնինը համարվում է ուղեղի նյարդային հաղորդիչ: Այն օգնում է մարդուն հանգստանալ, ուրախանալ և երջանիկ լինել, պարզապես բարձրացնում է տրամադրությունը:
Այսպիսի բանանը լավացնում է մարսողությունը: Եվ ունի նաև հանգստացնող ազեցություն: Դա այն պատճառով է, որ պարունակում են շատ մանրաթելեր, որը նպաստում է աղիների կանոնավոր աշխատանքին և հանում է փորկապությունը:
Այս բանաններն օգտակար են հատկապես նյարդային խանգարումների դեպքում: Նրանք օգնում են կարգավորել արյան մեջ շաքարի մակարդակը: Նրանք նաեւ պարունակում են B խմբի վիտամիններ, որոնք հանգստացնում են նյարդային համակարգը:
Այսպիսի բանաները կարգավորում են մարմնի ջերմաստիճանը: Շոգ օրը այդպիսի բանան ուտելը իջեցնում է մարմնի ջերմաստիճանը, իսկ ցուրտ եղանակին ուտելու դեպքում մարմնի ջերմաստիճանը բարձրանում է: