Հնի ու նորի սահմանները ՏԻՄ-երում ՎԵՐԼՈՒԾԱԿԱՆ
«Իմ քայլը» խմբակցության «գորշ կարդինալը» ՔԱՂԱՔԱԿԱՆ
Սասուն Միքայելյանի հերթական կոպիտ «կիքսը» ՔԱՂԱՔԱԿԱՆ
Ի՞նչ «օգտակար գործով» են զբաղված ՀՀԿ-ականները ՔԱՂԱՔԱԿԱՆ
ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ (18 ԱՊՐԻԼԻ). Նշա­նակ­վել են նոր փոխ­վար­չ... ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ
Երևան, 19.Ապրիլ,
00
:
00
:
00
Փոխարժեք
478.65
$
560.79

Ահա, թե ինչ կպատահի ձեզ հետ, եթե մգացած կեղևով բանան ուտեք...

Բանանը ամենաարժեքավոր մթերքներից է: Այն շատ համեղ է  և շատ սննդարար, պարունակում է շատ վիտամիններ և   օգտակար  նյութեր, որոնք  մեզ անհրաժեշտ են ամեն օր:  Մեզանից շատերը հավանաբար նկատած կլինեն, որ բանանները տարբեր տեսակ են լինում.

Օրինակ, կարող են լինել շատ հասուն, կամ  դեռևս կանաչ: Երբեմն որոշ մարդիկ նախընտրում են  օգտագործել մգացած կեղևով բանան:  Պարզվում է, որ այդպիսի բանանը ունի մի շարք առավելություններ:

Այս բանաններն ունեն հակաթթվային հատկություններ: Այն օգնում է ձերբազատվել այրոցից եւ թթվային ռեֆլյուքսից: Օրական մեկ բանան ուտելը կարող է զգալի թեթևություն  բերել:

Այս բանաններն օգնում են իջեցնել արյան ճնշումը: Շնորհիվ այն բանի, որ շատ կալիում են պարունակում, հանդիսանում են ինսուլտի և սրտի նոպայի հիանալի կանխարգելիչ միջոց: Այսպիսի բանանները հիանալի սնում են սիրտը:

Այս բանանները լրացուցիչ էներգիա են հաղորդում: Եթե մարզվելուց առաջ ​​ուտեք  այսպիսի 1-2 բանան այն կհաղորդի լրացուցիչ էներգիա:   Բանանում պարունակվող  ցածր գլիկեմիկ  ինդեքսը, վիտամինների և միներալների առկայությունը  բարձրացնում են օրգանիզմի տոկունությունը, իսկ կալիումը  կանխում է մկանային ջղաձգումները:

Այս բանանները օգտակար են անեմիայի դեպքում: Նրանք պարունակում են դիետիկ երկաթի անհրաժեշտ դոզան, որը խթանում է արյան կարմիր բջիջների արտադրությունը  եւ հեմոգլոբինի արտադրությունը, եւ, հետեւաբար, խթանում է արյան  հոսքը:

Այս բանանները կարելի է օգտագործել առանց սահմանափակումների, նույնիսկ եթե դուք տառապում եք ստամոքսի խոցից: Նրանց փափուկ  կառուցվածքը  պաշտպանում է  ստամոքսը ագրեսիվ թթուներից:

Այսպիսի բանաններն օգնում են հաղթահարել դեպրեսիան:  Դրանք պարունակում են տրիպտոֆանի բարձր մակարդակ, որը մեր օրգանիզմը վերածում է սերոտնոնինի: Սերոտոնինը համարվում է ուղեղի նյարդային հաղորդիչ: Այն օգնում է մարդուն  հանգստանալ, ուրախանալ և երջանիկ լինել, պարզապես բարձրացնում է տրամադրությունը:

Այսպիսի բանանը լավացնում է  մարսողությունը: Եվ ունի նաև հանգստացնող ազեցություն:  Դա այն պատճառով է, որ  պարունակում են շատ մանրաթելեր, որը նպաստում է աղիների կանոնավոր աշխատանքին և հանում է փորկապությունը:

Այս բանաններն օգտակար են հատկապես նյարդային խանգարումների դեպքում:  Նրանք օգնում են կարգավորել արյան  մեջ շաքարի մակարդակը: Նրանք նաեւ պարունակում են  B խմբի վիտամիններ, որոնք հանգստացնում են նյարդային համակարգը:

Այսպիսի բանաները  կարգավորում են մարմնի ջերմաստիճանը:  Շոգ օրը այդպիսի բանան ուտելը  իջեցնում է մարմնի ջերմաստիճանը, իսկ  ցուրտ եղանակին ուտելու դեպքում մարմնի ջերմաստիճանը բարձրանում է:  ​​

 

 

website by Sargssyan