Այսօր մենք ուզում ենք առաջարկել Ձեզ պատրաստել ազնվամորու և բանանի ջեմ, որը կգերի է իր զարմանալի համով։ Այս ջեմի համը ձեզ կհիշեցնի մաստակի մասին, բայց միայն բնական մրգերից և կարող եք ուտել այն, ոչ միայն ծամել։ Սկզբում այն նման է լինելու ազնվամորու ջեմի, բայց վերջում դուք կզգաք բանանի մի փոքր համ։ Մեզ անհրաժեշտ կլինեն հետևյալ բաղադրիչները ՝
շաքարավազ ՝ 800 գ, մաքրած բանան ՝ 250 գ, ազնվամորի ՝ 1 կգ, քամած հյութ մեկ լիմոնից։ Անցնենք պատրաստման գործընթացին ՝ լվանալ ազնվամորին և դնել կաթսայի մեջ, որը հատակը հաստ է ։ Հետո խառնում ենք ազնվամորին։ Եթե մուրաբան բույր չի ունենա, ապա անհրաժեշտ է մեկ կգ ազնվամորու համար 30 մլ կոնյակ լցնել կամ վանիլին։ Բանանը մանր կտրատել և խառնել ազնվամորու հետ։
Հիմա ավելացնում ենք շաքարավազը և լիմոնի հյութը։ Լավ խառնել և դնել ոչ ուժեղ կրակի վրա։ Ժամանակ առա ժամանակ անհրաժեշտ է խառնել, որպեսզի չայրվի։ Երբ կսկսի եռալ, կրակը թուլացնել, և ևս 20 րոպե թողնել կրակի վրա ՝ խառնելով և վրայից փրփուրը հավաքելով։ Ավելի խիտ ջեմ ստանալու համար անհրաժեշտ է կրակի վրա թողնել ևս 30-40 րոպե։ Բանկաները փակելուց հետո ծածկել տաք շորով և թողնել մինչև սառեն։