Նոր էլի ԱԹՍ խփեցինք ԲԼՈԳ
Մարտական գործողությունների ընթացքում, ցավոք, զոհեր ունենք նա... ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ
Վարդենիսի շրջանում Թուրքիային պատկանող F-16 կործանիչից խոցվա... ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ
Օդաչուների թուրքերենով խոսակցություններն արձանագրված են. կիր... ԲԼՈԳ
Կորոնավիրուսով վարակվածների ու մահացածների թիվն՝ այսօր ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ
Երևան, 30.Սեպտեմբեր,
00
:
00
:
00
Փոխարժեք
478.65
$
560.79
Ջալալ Հարությունյանի հրամանատարությամբ մեր տղաներն արդյունավետ իրականացնում են Հայրենիքի պաշտպանության սուրբ առաքելությունը (տեսանյութ) ՊՆ-ն կարևոր հայտարարություն է արել (տեսանյութ) Նոր էլի ԱԹՍ խփեցինք Ալիևն ու Էրդողանը բոլոր ադրբեջանցիներին կզոհաբերեն իրենց անձնական ու քաղաքական շահերի համար Մարտական գործողությունների ընթացքում, ցավոք, զոհեր ունենք նաև Կոտայքի մարզից Սամվել Կարապետյանի անձնական նախաձեռնությամբ 50 միլիոն է փոխանցվել Արցախին Արամ Մանուկյանը վիրավորվել է. բեկորային վնասվածքներ ունի Ոչնչացվել են հակառակորդի մեծ թվով կենդանի ուժ, ռազմական տեխնիկա, այդ թվում՝ «ՏՕՍ-1Ա» ծանր հրանետանին. ՊՆ խոսնակ Հյուսիսային ուղղությամբ Ադրբեջանն անցել է լայնածավալ հարձակման. ունենք զոհեր. Արծրուն Հովհաննիսյան Հայաստանը դիտարկում է Լեռնային Ղարաբաղի անկախությունը ճանաչելու հնարավորությունը. Նիկոլ Փաշինյան Թուրքական F-16-ի կողմից խոցված հայկական ՍՈւ-25 գրոհիչի լուսանկարները «Մենք մեր տանն ենք ու հավերժ այստեղ ենք լինելու». Սամվել Խալաթյան Թուրքական F-16-երը մեր դեմ գործում են զույգերով. Որ երկրի տարածքով են դրանք հասել Ադրբեջան Արծրուն Հովհաննիսյանը՝ Շահումյանի ու Գետաշենի ուղղությամբ մեր տղաների հաջողությունների վերաբերյալ լուրերի մասին Ունենք զոհեր, որոնց մասին լրացուցիչ կհայտնենք. Արծրուն Հովհաննիսյան Վարդենիսի շրջանում Թուրքիային պատկանող F-16 կործանիչից խոցված ՍՈւ-25 գրոհիչի օդաչուն մայոր Վալերի Դանիելինն է․ ՀՀ ԱԳՆ Բեկ. «Այն ջարդը պիտի տանք, որ մի 300 տարի սարսափով դողան» «Վահագնի կյանքին ոչ մի վտանգ չի սպառնում». «Վերջին ուսուցչից» հայտնի Վահագն Սամվելյանը ծանր վիրավորում է ստացել Արցախում Մառնեուլիում ծեծի են ենթարկել «Մթավարի արխի» հեռուստաալիքի նկարահանող խմբին Ադրբեջանի կորուստներից հայտնի է ևս 35 անուն

Ինչպե՞ս է ստեղծվել ֆաստֆուդը և որքանո՞վ է այն վնասակար

Ֆաստֆուդը (անգլերեն՝ fast «արագ» և food «սնունդ») հանրային սննդի պատրաստման և օգտագործման վրա ծախսվող քիչ ժամանակի տրամադրմամբ, պարզեցված սպասքով կամ առանց դրա, սեղանի շուրջ կամ առանց սեղանի սնվելու տարատեսակ է: Ֆաստֆուդի առավելությունը պատրաստման ու օգտագործման արագությունն ու էժանությունն է: Մի կողմից՝ դա իր արձագանքն է գտնում սպառողի մոտ (հատկապես կյանքի հագեցած ռիթմ ունեցող խոշոր քաղաքներում), մյուս կողմից՝ այսպիսի սնունդը պարզ և խնայողական եղանակով է պատրաստվում, ինչը նման ցանցերին թույլ է տալիս արագ զարգանալ:

Ոչ պակաս կարևոր դեր է խաղում նաև գովազդը տարբեր մեթոդներով: Իսկ ե՞րբ և ինչպե՞ս է առաջացել հանրային սննդի այս տարատեսակը: Աշխարհի տարբեր երկրների խոհանոցներում գոյություն ունեն արագ պատրաստվող ճաշատեսակներ (օրինակ՝ իտալական պիցցա): 1921 թվականին Կանզասում բացվել է White Castle ընկերությունը, որի ֆիրմային ուտեստն այն ժամանակ դեռևս արտասովոր համբուրգերներն էին: Կայուն գինը (ընդհուպ մինչև 1946 թվականը 5 ցենտ էր) և արտասովոր լինելը գրավում էին գնորդներին: 1940-ական թվականների վերջում White Castle ընկերության համար մրցակիցներ են հայտնվել, որոնցից ամենալուրջը դարձել է «ՄաքԴոնալդսը»: Հոնկոնգյան չխաչխանտխենները ասիական արագ սպասարկման ռեստորանների տարատեսակներ են, որոնք առաջացել են 1950-ական թվականներին:

Այս հաստատություններում մատուցում են ճաշատեսակներ, որոնք իրենց մեջ ներառում են չինական և եվրոպական գծեր, մասնավորապես՝ յուանյան (թեյի, սուրճի և խտացրած կաթի խառնուրդ), արագ պատրաստվող արիշտայով և խոզապուխտով ապուր, ինչպես նաև սենդվիչների բազմաթիվ տեսակներ: «ՄաքԴոնալդսի» ցանցը բավականին արագ է զարգացել, որը և տարածել է ֆաստֆուդը ամբողջ աշխարհում: Օրինակ՝ 1956 թվականին ԱՄՆ-ում եղել է «ՄաքԴոնալդսի» 14 ռեստորան, 1960 թվականին՝ 228, 1968 թվականին՝ 1000, 1975 թվականին՝ 3076, 1980 թվականին՝ 6263, 1984 թվականին՝ 8300, 1990 թվականին՝ 11800:

Այժմ այդ կորպորացիան աշխարհի 119 երկրում ունի ավելի քան 30 հազար հաստատություն: Ներկայիս ֆաստֆուդի սրճարանների արագ պատրաստվող կերակրատեսակներից կարելի է նշել համբուրգերը, սենդվիչը, հոթ դոգը, քորնդոգերը, պիցցան, սամսան, շաուրման, քաբաբը, բուրիտոն, նրբաբլիթը, ֆալաֆելը, կարտոֆիլային ֆրին և այլն: Վերջում կարելի է նշել, որ ցանցային արագ սննդի մեջ լայնորեն կիրառվող կիսաֆաբրիկատները, ինչպես և «գործարանային» արտադրության այլ ուտելիքը, կարող են պարունակել տարատեսակ սննդային հավելումներ, որոնց մեծ մասը բացասաբար է ազդում օրգանիզմի վիճակի և ինչպես երեխաների, այնպես էլ մեծահասակների առողջության վրա: Այն մարդիկ, ովքեր կանոնավոր կերպով օգտվում են արագ սննդից, ժամանակի ընթացքում ունենում են ավիտամինոզ, գիրություն և այլն:

website by Sargssyan