Ահա այն դիետան, որի շնորհիվ հնարավոր է 2 շաբաթում 8 կիլո և ավել քաշ գցել. այս դիետայի ընթացքում դուք հաստատ քաղցած չեք մնա
ԼԱՅՖՍպիտակուցային դիետայի անխոս առանձնահատկություններից մեկը կայանում է նրանում, ոչ դիետայի ընթացքում սպիտակուցների շնորհիվ հնարավոր է դառնում օրգանիզմը չզրկել նրա կառուցողական նյութերից:
Հենց այդ պատճառով սպիտակուցային դիետան, ի տարբերություն այլ մի քանի տեսակի դիետաների, չի բերում մկանային մասայի կորստի:
Տարբեր տեսակի սպիտակուցային դիետաներ կան, սակայն քանի որ նրանք աննշան են տարբերվում իրարից, ուստի միայն մեկ տեսակի տեղադրումն այստեղ բավական է:
Առաջին շաբաթ
1 — ին օր. Նախաճաշ — սև սուրճ Ճաշ — պինդ եփած ձու, եփած կաղամբով ու բուսական յուղով սալաթ, մեկ բաժակ տոմատի հյութ
Ընթրիք -ցանկացած քանակությամբ
2 — րդ օր Նախաճաշ — սև սուրճ չորահացով Ճաշ — Обед — տապակած կամ եփած ձուկ, թարմ կաղամբով ու բուսական յուղով սալաթ
Ընթրիք — 200 գրամ եփած տավարի միս, մեկ բաժակ կեֆիր
Երրորդ օր Նախաճաշ — սև սուրճ չորահացով Ճաշ — մեծ սմբուկ, տապակած բուսական յուղով, խնձոր
Ընթրիք — 2 պինդ եփած ձու, 200 գրամ եփած տավարի միս, թարմ կաղամբով ու բուսական յուղով սալաթ
4 — րդ օր Նախաճաշ — սև սուրճ
Ճաշ — հում ձու, 3 մեծ եփած գազար բուսական յուղով, 15 գրամ պինդ պանիր Ընթրիք — մրգեր
5 — րդ օր Նախաճաշ — կիտրոնի հյութով հում գազար Ճաշ — եփած կամ տապակած ձուկ, մեկ բաժակ տոմատի հյութ
Ընթրիք — մրգեր
6 — րդ օր Նախաճաշ — սև սուրճ Ճաշ — կես եփած հավ, թարմ կաղամբով ու բուսական յուղով կամ գազարով սալաթ
Ընթրիք- պինդ եփած ձու, մեկ ափսե հում քերած գազար բուսական յուղով
7 — րդ օր Նախաճաշ — թեյ Ճաշ — 200 գրամ եփած տավարի միս, միրգ
Ընթրիք — նախորդ օրերից յուրաքանչյուրի համար նախատեսված սննդակարգերից մեկը, բացի երրորդ օրվա ընթրիքից
Երկրորդ շաբաթ
Առաջին շաբաթի կրկնողությունը հակառակ հաջորդականությամբ Թեյ, կեֆիր, սուրճ, առանց շաքար, միսն առանց համեմունքների. Օրեկան խորհուրդ է տրվում խմել կես ամենաքիչը կես լիտր սովորական ոչ գազավորված ջուր.
Սպիտակուցային դիետայի պահպանման ժամանկ խստորեն պետք է հետևել բոլոր պահանջներին: Պետք է յուրաքանչյուր օրվա սննդակարգը ճշտորեն պահպանել, թույլ չի տրվում փոխարինել դրա մեջ մտնող մթերքները:
Ընթրել կարելի է քնից երեք ժամ առաջ և ոչ ավելի ուշ: Կարևոր է նաև սպիտակուցային դիետայից դուրս գալու պահը, չի կարելի դրանից անմիջապես հետո վերադառնալ հին սննդակարգին և կամ չարաշահել քաղցրեղենն ու խմորեղենը:
Եվ, վերջապես, ամենակարևորը: Սննդակարգում սպիտակուցների ավելցուկի ածխաջրերի պակասի արդյունքում որպես էներգիայի աղբյուր սկսում է օգտագործել ոչ միայն ճարպային պաշարները, այլ նաև հենց այդ սպիտակուցների ավեցուկները: