Yerevan, 14.June.2024,
00
:
00
1 $ = 0 ֏, 1 = 0 ֏, 1 = 0 ֏
BREAKING


Ինչո՞ւ են դեռևս էկզոտիկ համարվող ըմպելիքը շփոթում թարխունի լիմոնադի հետ. «Փաստ»

ՀԱՆՐԱՀԱՅՏ ՄՈԼՈՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ

«Փաստ» օրաթերթը գրում է.

Հիմա աշխարհում առկա է գարեջրի մեծ քանակություն, մեծ տեսականի, բայց, չնայած դրան, ամեն տարի ավելի ու ավելի շատ նոր տեսակներ են հայտնվում: Ընդ որում, երբեմն շատ էկզոտիկ: Օրինակ՝ կա կաթից պատրաստված գարեջուր, կա նաև... բամբուկից պատրաստված գարեջուր, որն, ի դեպ, արագորեն մեծ ճանաչում է ձեռք բերում։ Բամբուկի գարեջուրը ծագել է Չինաստանում, որտեղ հին ժամանակներից մարդիկ կերել են բամբուկի տարբեր տեսակներ։ Եվ հարց է ծագել՝ ինչո՞ւ բամբուկից գարեջուր չարտադրել: Եվ արտադրվել է: Ժամանակակից աշխարհում նոր գաղափարներն ու տեխնոլոգիաներն արագորեն են տարածվում, և բամբուկի գարեջուրն արդեն հաջողությամբ եփվում է Եվրոպայում, Ամերիկայում և նույնիսկ Ռուսաստանում: Կանադայում նման գարեջուր սկսել են եփել դեռ 2012 թվականից։

Բամբուկի գարեջրի ամենակարևոր հատկանիշը նրա երանգն է՝ հարուստ զմրուխտագույնը։ Մեր հայրենակիցները հեշտությամբ կարող են նման գարեջուրը շփոթել թարխունի լիմոնադի հետ մինչև հոտն առնելը կամ համտեսելը։ Որոշ անբարեխիղճ արտադրողներ արդեն փորձում են կեղծել այդ հատկությունը՝ սովորական «բաց գույնի» գարեջրին ավելացնելով սննդի կանաչ ներկ: Կեղծը տարբերելը բավականին հեշտ է. պարզապես պետք է մի քիչ սպասել։ Բամբուկի գարեջրի գույնը ժամանակի ընթացքում մնում է անփոփոխ, իսկ գունավորված գարեջուրն արագ կորցնում է իր գույնի միատեսակությունը: Բամբուկի գարեջուրը պատրաստվում է Phyllostachys բամբուկի տերևներից, որոնք արդեն սկսել են այդ նպատակով հատուկ աճեցնել։ Աշնանը տերևները հավաքում են, չորացնում և մզվածք պատրաստում, որին հետո ավելացնում են հացահատիկային կախույթ։ Այնուհետ կախույթը մաքրում են, ֆիլտրում, ավելացնում խմորիչ և մի քանի շաբաթ խմորում։

Դրանից հետո գարեջուրը լցնում են տակառների մեջ ու պահում ցածր ջերմաստիճանում։ Հետագայում գարեջուրը կրկին ֆիլտրում են և լցնում տարաների մեջ։ Քանի որ բամբուկը բավարար քանակությամբ չի աճում արևմտյան երկրներում, անհրաժեշտ հումքը գնում են Չինաստանում և Ֆիլիպիններում։ Ի հավելումն խորքային ֆերմենտացված բամբուկի գարեջրի, երբեմն կարելի է հանդիպել նաև բամբուկի «էլի»: Բամբուկի գարեջուրն ունի անսովոր և շատ հաճելի համ, որն առաջին հերթին դուր է գալիս զովացուցիչ գարեջրի սիրահարներին։ Դրա մեջ ուժեղ դառնություն չկա, հստակ զգացվում է խոտային հետհամը։ Այդ գարեջրի թնդությունը կազմում է 4,5-5 %: Այն շատ լավ համադրվում է արևել յան խոհանոցի հետ, և ամբողջ աշխարհում էկզոտիկ խոհանոցի սիրահարներն են դարձել այդ փիրուզագույն գարեջրի հիմնական սպառողները։

Սուշին, չինական լապշան, ծովամթերքը և հարավ-արևել յան ասիական այլ ուտեստները հիանալի են համադրվում մեկ բաժակ բամբուկագարեջրի հետ: Բարմենները նույնպես գնահատել են նորույթը, և արդեն դրա հիման վրա բազմաթիվ կոկտեյլների բաղադրատոմսեր են մշակվել։ Բամբուկի գարեջուրը դեռ էկզոտիկ է, բայց բոլոր հնարավորություններն ունի հանրաճանաչ ըմպելիք դառնալու ամբողջ աշխարհում:

ԿԱՄՈ ԽԱՉԻԿՅԱՆ

Մանրամասները՝ «Փաստ» օրաթերթի այսօրվա համարում

Amio Era. Memorandum was signed with Yerevan State UniversityExclusive access to all EURO 2024 games for Ucom subscribers idcoin: New tool in IDBank’s loyalty systemUcom’s Fixed Network Launches in Nor HachnAbout 173 Million Drams and More Than 30 Beneficiary Funds. "The Power of One Dram" is 4 Years OldAmio Era. Memorandum was signed with Russian-Armenian UniversityThe Power of One Dram to The Road of Life: July's Beneficiary is Strong MindAraratBank places dollar bonds Yerevan State University and Ucom signed a Memorandum of Cooperation Amio Era: Memorandum was signed with the Armenian State Pedagogical University after K. Abovyan IDBank and Dalma for the Caucasian Deer Reintroduction ProgramThrough Ucom’s Support the 12th Sunchild Festival Concludes Carpisa gift card worth AMD 50.000 from IDBankAmio Bank and Visa celebrated the launch of the Visa Business Signature CardUcom’s General Director participates in Graduation Ceremony of Leadership SchoolExclusive Georgian Music Concert in Yerevan EPIC Applauds EWC Armenia 2024 National Prizewinners Three Victorious Startups Advance to Global CompetitionUcom Supports Youth Environmental Education The 12th "Sunchild" Environmental Festival Launched with Ucom's Support "Armavir" branch of AMIO Bank was reopenedAraratBank completes placement of bonds ahead of schedule Amio Era. Memorandum was signed with Yerevan Brusov State University of Languages and Social Sciences Tree Planting Results with My Forest Armenia: The Power of One Dram Your home is in Armenia – Ameriabank offers mortgage loans for the Diaspora Ucom Supports the Next “SunChild” Festival in Armenia Ameriabank՛s Trade Finance portfolio enriched with four prestigious awards from EBRD and IFCAmio Bank has signed a memorandum with the Ministry of Education, Science, Culture and Sports of RA within the framework of the corporate social responsibility program Rocket Line - now for 60 months: Idram and IDBank Amio Bank issued dram bonds Ucom Celebrates Telecommunication DayFrom now on AMIO Mobile banking will have a new opportunity The Power of One Dram Sums up the Two-Year Program with Teach for ArmeniaGrigori Zakaryan: “Capital markets have a crucial for economic development.” Ucom's General Director Participates in High-Tech Development Panel Discussion IDBank issues the 2nd tranche of dollar bonds of 2024"Amio Era". Education is a chance to change life! Ucom's fixed network is launched in Artashat “By Your Side”: IDBank's new support program for displaced Artsakh citizens The Power of One Dram to the Road of Life Charitable OrganizationAMIO bank issues bondsGeneral Director of Ucom gave a lecture at the French University in Armenia Amio Bank participated in Career City Fest 2K24Transfers to Visa cards of foreign banks are available in the Unibank mobile app ZCMC CJSC general director R.N. Khudoli on the օccation of Internatioanal Labour dayGagik Khachatryan's prolonged denial of medical care amounts to torture. attorneyMore and more smiles in the city. 'Kentron' branch of AMIO BANK was reopenedIdram and IDBank at Career City FestIdram and IDBank as participants of Career City FestUcom provides four bus stops in Ijevan with free Wi-Fi An exhibition dedicated to Charles Aznavour's centennial anniversary Yerevan, May 22 – July 22